Şiddete Karşı Birlikte Mücadele Etmeliyiz

 

Genel Başkanımız Mahmut Kaçar,  sağlıktaki şiddet olaylarının acil servislerden polikliniklere, hastane koridorlarından ambulanslara kadar yer yerde yaygınlaştığına dikkat çekerek, şiddetin önlenmesi için herkesi göreve çağırdı.

 

Genel Başkanımız Mahmut Kaçar, Karadeniz Teknik Üniversitesi Hasta Hakları Uygulama ve Araştırma Merkezi (HAHUM) ve Hasta Hakları ve Sağlıklı Yaşam Derneği (HAKSAY) tarafından organize edilen ‘Sağlıkta Haklar, Sorunları ve Sorumluluklar' konferansında 24 Eylül 2010 Perşembe günü ‘SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YÖNELİK ŞİDDET' konusunda sunum yaptı.

 

Sunumunda sağlık çalışanlarının 7 gün 24 saat her türlü yükü çektiklerine dikkat çeken Kaçar, "Sağlık çalışanlarının haklarının teslim edilmesi, yaşadığı zorlukların bilinmesi ve çilelerinin anlaşılması gerekiyor" dedi. Şiddet olaylarının hastanelerden ambulanslara kadar her yerde yaygınlaştığını ifade eden Genel Başkan, son zamanlarda artan toplumdaki şiddet olaylarının irdelenmesi gerektiğini söyledi.

 

Kaçar, açıklamalarına şöyle devam etti: "Sağlık çalışanları vatandaşımızın sağlığı için mücadele ediyor. Hemşireden doktora, acil tıp teknisyeninden laborantına kadar tüm sağlık çalışanları ülke insanımızın ölüm-kalım savaşı veren yakınlarının hayata tutunması için çaba sarf ediyor. Ama ne yazık ki kimi zaman zorlu bir mücadele sürdürdüğü bu kutsal görevi sırasında hasta veya hasta yakınları tarafından bir hiç uğruna kendi sağlıklarından oluyor, mesleklerinden soğuyor ve hayata küsüyorlar. İşte şiddeti konuştuğumuz şu günde bile sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin devam ettiğini görüyoruz. Şanlıurfa Kadın Hastalıkları Hastanesinde görev yapan uzman hekim arkadaşımız bugün hasta yakınları tarafından darp edilmiştir. Yapılan darp olayını kınıyor, arkadaşımıza da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Sağlıkta şiddetin hiç olmaması, sağlık çalışanlarının çalışma ortamlarının ve çalışma şartlarının çok daha iyi olması için hep birlikte mücadele etmeliyiz.   "

 

İngiltere Sağlık Kurumu (NHS) tarafından Büyük Britanya'da "Sıfır Tolerans" isimli özel-yasal düzenlemeleri içeren programın üzerinde özellikle duran Genel Başkanımız Mahmut Kaçar, toplumda farkındalık oluşturacak ve ciddi yaptırımları olan söz konusu uygulamaların ülkemizde de hayata geçirilmesi için çalışmalar yapılması gerektiğinin altını çizdi.

 

Oturum Başkanlığını Trabzon Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Yakup Aslan'ın yaptığı ‘Sağlıkta Haklar, Sorunları ve Sorumluluklar' konferansında Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa da ‘Hasta Hakları Bağlamında Sağlık Ekonomisi' konusunda sunum gerçekleştirdi.

Programın sonunda Kongre Düzenleme Kurulu Üyesi Doç. Dr. Mustafa Topbaş Genel Başkanımız Mahmut Kaçar'a ve diğer katılımcılara plaket verdi. 

 

 

  • PAYLAŞ :