Genel Başkan Metin Memiş, Polis Akademisi’nde Öğrencilerle Buluştu

 

Memur-Sen Genel Teşkilatlanma Sekreteri ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Polis Akademisi'nde, geleceğin komiserleri ile buluştu.

 


Sendika Uzmanı Eğitimci Tarkan Zengin'in "Sendika-Polis İlişkileri" dersine misafir olarak katılan Memiş, Memur-Sen ve Sağlık-Sen'in sendikal anlayışı hakkında görüşlerini aktardı, akademi öğrencilerden gelen sorulara cevap verdi.


Kamu çalışanları adına son iki yılda Memur-Sen ve Sağlık-Sen'in Hükümetle müzakere masasına oturduğuna dikkat çeken Metin Memiş, bu süre zarfında yıllarca konuşulan pek çok sorunu çözüme ulaştırdıklarını söyledi. Kamu çalışanları adına yıllarca alanlarda toplu sözleşme hakkı için naralar atan sendikaların, çözüm noktasında hiçbir zaman elini taşın altına koymadıklarını dile getiren Memiş, "Memur-Sen yetkili konfederasyon olarak ilk kez katıldığı toplu görüşmelerde masaya toplu sözleşme talebiyle oturdu ve toplu sözleşme hakkını aldı. Diğer sendikalar ise Toplu sözleşme hakkının yer aldığı mutabakat metnine imza atmaktan kaçındığı gibi, 12 Eylül referandumunda da toplu sözleşme hakkına hayır diyerek, sendikal meşruiyetlerini kaybettiler" şeklinde konuştu.


Memur-Sen ve Sağlık-Sen'in hizmet sendikacılığı adına elde ettiği kazanımlarla sendikalara olan güvenin arttığını belirten Memiş, "Biz üyeliği üye formuna atılmış sıradan bir imza olarak görmüyoruz. Hakların korunması noktasında bize teslim edilen kutsal bir emanet olarak bakıyor ve o hassasiyetle mücadele ediyoruz"şeklinde konuştu.


ÖĞRENCİLERİN SORULARINA CEVAP VERDİ


"Kamu çalışanları niçin sizin sendikanızı seçmeli" şeklindeki bir soruyu Memiş şöyle cevapladı: "Memur-Sen ve Sağlık-Sen, Türkiye'deki sendikal algıyı değiştiren ve hizmet sendikacılığı kavramını yerleştiren örgütler olmuştur. Sendikalar, temelde çalışanların hakkını arayan, genelde ülkesinde adalet ve demokrasinin yaşaması için mücadele eden örgütler olmalıdır. Geçmişte maalesef sendikacılık adına darbe tamtamcılığı yapan sendikalar olmuştur. Darbe dönemlerine açıktan destek veren, demokrasinin ve özgürlüklerin askıya alınmasına katkı sunan sendikalar nedeniyle ülkemiz her anlamda büyük kayıplar yaşamıştır. Memur-Sen ve Sağlık-Sen ise, emeğin hakkını egemenlik hakkıyla bir tutarak, antidemokratik süreçleri yeniden hortlatmak isteyen çevreler karşısında dik durarak, Türkiye'nin bugünlere gelmesine katkı sağlamıştır."


"SENDİKALI OLMAK GÜÇLÜ OLMAKTIR"


Metin Memiş, başka bir öğrencinin sorduğu "Sendikalı olmak çalışana ne kazandırır?" sorusunu şu şekilde yanıtladı: "Memur sendikacılığında toplu görüşmelerde elde edilen kazanımlar sendika ayrımı olmaksızın, bütün memur çalışanlarının özlük haklarına yansıtılmaktadır. Toplu sözleşme süreci ile ise sendikalı kamu çalışanı ile sendikalı olmayan kamu çalışanı arasında fark oluşacaktır. Halihazırda verilen Toplu sözleşme primi ile böyle bir fark oluşmaktadır. Ancak sendikalı olmak çalışanın bireysel bir sorununu, güçlü bir örgütün meselesi boyutuna taşıma fırsatı sağlayacaktır. Bizim 2009 toplu görüşmelerinde mutabakata aldırdığımız, engelli yakını olan kamu çalışanına mesai kolaylığı ve gece nöbeti muafiyeti, Konya'dan bir üyemizin talebinin sendika talebine dönüşmesi ile gerçekleşmiştir. Çalışanların sorunlarını ve taleplerini kamuoyu gündemine taşımasının tek yolu örgütlenmektir. Yani sendikalı olmak, güçlü olmak demektir."


Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Akademi öğrencileri ile buluşmasının sonunda hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

 

 

 

  • PAYLAŞ :