Memur-Sen’den Bakan Selçuk’a Ziyaret
03 Aralık 2020, Perşembe

Memur-Sen heyeti, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’u ziyaret etti. Bakanlıkta gerçekleştirilen görüşmeye Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen Genel Sekreteri ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş ile Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Sıdıka Aydın katıldı.

Pandemi döneminde kamuda yapılması gerekenler ve başta sağlık çalışanları olmak üzere kamu görevlilerinin beklentilerinin öncelikli olarak görüşüldüğü ziyarette çeşitli başlıklarda istişarelerde bulunuldu.

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: KPDK Bir An Önce Yapılmalı

Pandeminin her ülkede olduğu gibi Türkiye’de de yeni bir pik döneminde olduğunu belirten Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, salgınla mücadelede kamuda uygulanacak tedbirlerin önemine dikkat çekti. Yalçın, ayrıca salgınla mücadelede sivil toplum olarak sorumluluk aldıklarını ve almaya devam edeceklerini belirtti.

Öte yandan kamu görevlilerinin çeşitli konularda beklentilerini dile getiren Yalçın, Memur-Sen’in görüş ve önerilerini Bakan Selçuk’a rapor halinde sundu.

Kasım ayında yapılması gereken ancak salgının seyri nedeniyle yapılmayan Kamu Personel Danışma Kurulu toplantısı hakkında da beklentilerini dile getiren Yalçın, daha önce konfederasyonlar olarak belirlenen 6 başlığın gündeme alınarak bir an önce yapılması gerektiğini söyledi.

 

Sağlık-Sen Genel Başkanı Durmuş: Sağlık Çalışanlarının Sorunları Çözüme Kavuşmalı

Görüşmede Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, sağlık çalışanlarının sorunlarının ivedilikle çözüme kavuşturulması gerektiğini vurguladı.

Kasım ayında yapılması gereken fakat yapılamayan KPDK toplantısının pandemi önlemleri alınarak bir an önce yapılması gerektiğini söyleyen Durmuş, “KPDK artık sorunların çözüme kavuşturulduğu bir görev yapmalı” dedi.  

Durmuş, sözleşmeli istihdam türüne son verilmesi, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı kurumlarda görev yapan sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarına pandemi sürecine yönelik ilave ödeme yapılması, Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı’nın düzenli yapılması gibi birçok konuyu gündeme getirdi.

Pandemi önlemleri kapsamında kreş ve anaokullarının kapatılmasının sağlık çalışanlarını mağdur ettiğini belirten Durmuş, “Pandemi mücadelesinin en önünde savaşan sağlık çalışanlarının akıllarının çocuklarında kalması, her gün çocuklarını nereye bırakacaklarını düşünüyor olması kabul edilebilir bir durum değildir” İfadelerini Kullandı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek önemli bir paydaş olan Memur-Sen’in önerilerinin dikkate değer olduğunu söyledi.

KPDK'da Gündeme Gelecek 6 Madde

Memur-Sen daha önce yapılan toplantılarda; sözleşmeli personel istihdamının sona erdirilip güvenceli bir kamu personel sisteminin oluşturulması, Yardımcı Hizmetler Sınıfının Genel İdare Hizmetleri Sınıfına geçirilmesi, kadro derece sınırlamasının son bulması, kamu görevlilerinin öğrenimlerine göre yükselerek ehliyat ve liyakatin sağlanması, kariyer ve liyakat ilkesinin hayata geçirilerek görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının tüm kurumlarda yapılması, 4688 Sayılı Kanunun Yeniden Düzenlenmesi konularını gündeme getirmiş ve Kasım KPDK’sı için mutabakat sağlanmıştı.

 

 

 

PAYLAŞ :