İtirazımız Sonuç Verdi, Sağlık Çalışanı Anne Evladına Kavuştu
02 Aralık 2020, Çarşamba

COVID-19 riski gerekçesiyle çocuğun velayetini sağlık çalışanı anneden alıp babaya veren karar iptal edildi. Mahkeme, itiraz üzerine çocuğun geçici velayetini babadan alıp sağlık çalışanı anneye verdi. 

Ordu’nun Altınordu ilçesinde sağlık çalışanı olarak görev yapan Sağlık-Sen üyesi anne, eşiyle boşanmak için Ordu 2. Aile Mahkemesine başvurmuştu. Baba, annenin sağlık çalışanı olduğu için yüksek risk grubunda olduğunu ve sağlıklı kreş ihtiyacını sağlayamadığını gerekçe göstererek 5.5 yaşındaki çocuğun velayetini istemişti. Mahkeme görülen duruşmada çocuğun velayetinin geçici olarak babaya verilmesini karara bağlamıştı.  

Sağlık-Sen davaya müdahil olarak karara itiraz etmişti. İtiraz dilekçesinde, mesleğinden ötürü bir sağlık çalışanının çocuğunun elinden alınmasının kabul edilemeyeceği belirtilmişti.

Ordu 2. Aile Mahkemesi yapılan itirazı ve bilirkişi raporunu esas alarak çocuğun geçici velayetini babadan alıp sağlık çalışanı anneye verdi.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Durmuş: Mahkeme Olumlu Bir Karara İmza Attı

Alınan kararla ilgili konuşan Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, mahkemenin olumlu bir adım attığını dile getirdi. Durmuş devamında şunları söyledi. “Mahkeme yanlış bir karara imza atmıştı. İnsanlığın savaştığı COVID-19 ile mücadele, çocuğun velayetini anneden alıp babaya verme gerekçesi olamaz. Sağlık-Sen olarak karara itiraz ettik. Babanın çocuğun velayetini isterken kreş sorununu öne sürmesi, nitelikli kreş ihtiyacının ne kadar önemli ve acil olduğunun göstergesidir. Buna benzer olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz.”

 

 

 

PAYLAŞ :