Genel Başkan Durmuş Karaman'da Temaslarda Bulundu
18 Kasım 2020, Çarşamba

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Abdülaziz Aslan Karaman’da temaslarda bulundu. Durmuş ile Aslan’a, Memur-Sen İl Temsilcisi Yunus Özdemir, Sağlık-Sen Karaman Şube Başkanı Beytullah Bayır ve Yönetim Kurulu üyeleri eşlik etti.

İlk olarak Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık’ı ziyaret eden Sağlık-Sen heyeti, daha sonra 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Uğur Önsesveren eşliğinde çağrı merkezi çalışanlarını ziyaret ederek, yaşadıkları sorunları dinledi.

Ziyaretin ardından İl Sağlık Müdürü Dr. Adnan Kurşun, Kamu Hastaneleri Başkanı Dr. Celalettin Büyükboyacı ve Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Musa Şahin ile bir araya gelen heyet, sağlık çalışanlarının sorunlarına yönelik çözüm önerilerini gündeme getirerek istişarelerde bulundu.

Karaman Merkez 6 ve 7 nolu 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu çalışanlarını ziyaret ederek sorunlarını dinleyen Durmuş ve beraberindeki heyet, ardından Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Uy. Ahmet Yılmaz, Hastane Mali İşler Müdürü Osman Genel, Kalite ve Destek Müdürü Nurullah Koçak, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Fatma Korkmaz ile görüşerek hastanenin genel durumu hakkında bilgiler aldı, istişarelerde bulundu. Görüşme sonrası sağlık çalışanları ile de bir araya gelen Durmuş, sağlık çalışanlarının sorunları hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

 

Ziyaretlerinin son ayağında Karaman Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Servet Türegün ile de görüşen Durmuş ve beraberindeki heyet, sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarını paylaştı.

 

Karamandaki temaslarının ardından Sağlık-Sen Karaman Şubesi’nin düzenlediği toplantıda teşkilat mensuplarına hitap eden Genel Başkan Semih Durmuş “ Salgın tehdidinin gölgesinde soluksuz mesai yapan arkadaşlarımız aynı zamanda olası hastalık riskinden kendilerini ve ailelerini korumak için büyük çaba sarf ediyorlar” dedi.

"Sloganlar Arasında Sıkışmış Bir Sendikacılık Yapmıyoruz"

Sağlık-Sen’in sağlık çalışanlarının sorunlarının çözümü noktasında var gücüyle çalıştığını ifade eden Durmuş “Sağlık-Sen olarak bugüne kadar sağlık çalışanlarımızın yüzlerce sorununu çözdük ve diğer sorunların çözümü için önümüze çıkan tüm engellerin üstesinden geleceğiz” dedi.

Sendikal mücadelenin önemine vurgu yapan Durmuş “Sağlık-Sen olarak sloganlar arasında sıkışmış bir sendikacılık yapmıyoruz, sağlık politikalarını belirleme noktasında mevcut durumu iyileştirmek adına alanlarında başarılı birçok uzman isimle çalışıyoruz. Salgının tehdidi altında canla başla çalışan arkadaşlarımızı yalnız bırakmıyor, verdiğimiz mücadele ile sorunlarının çözüleceğine  inanıyoruz” diye konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Abdülaziz Aslan: Sağlık Çalışanlarının Yüzde 94’ü Artık Çok Yorgun

Pandemi süreci ile sağlık çalışanlarının üstüne düşen yükün arttığını ve çalışma saatlerinin uzatılması ile beraber sağlık çalışanlarının motivasyonun düştüğünü belirten Aslan “ Yaptığımız anket sonuçlarına göre sağlık çalışanlarının yüzde 94’ü artık çok yorgun ve bu süreci kaldıramamakta” dedi.

Ayrıca pandemi sürecinde sağlık ordusunun rahatlaması adına, atama bekleyen sağlık çalışanlarının bir an önce sınavsız bir şekilde atanması gerektiğini belirtti.

 

Karaman Şube Başkanı Beytullah Bayır: Sorunlarımız Çözülene Kadar Taleplerimizi Her Yerde Dile Getireceğiz

Sağlık çalışanlarının yoğun bir tempoyla durmaksızın çalıştıklarına dikkat çekerek “ Arkadaşlarımız 7 gün 24 saat çalışmalarına rağmen çalışmalarının karşılığını alamamaktadırlar. Sağlık çalışanlarının tavandan ek ödeme, görevde yükselme, çalışma saatlerinden,  izin ve nöbet konularına kadar yaşadığımız birçok sorun göz ardı edilmektedir. Sorunlarımız çözülene kadar haklı taleplerimizi her yerde dile getireceğiz” dedi.

Memur-Sen Karaman İl Temsilcisi Yunus Özdemir: Memur-Sen Camiası olarak Üzerimize Düşen Görev Neyse Yapmaya Hazırız

Covi-19 ile mücadelede gösterdikleri çabalardan ötürü sağlık çalışanlarına teşekkür eden Memur-Sen Karaman İl Temsilcisi Yunus Özdemir “Memur-Sen olarak sağlık çalışanlarının sıkıntılarının giderilmesi noktasında her zaman sağlık çalışanlarımızın yanındayız ve memursen camiası olarak üstümüze düşen görev her neyse yapmaya hazırız” diye konuştu.

 

PAYLAŞ :