“Vaatler Artık İcraata Dönüşmeli”
27 Ocak 2020, Pazartesi

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, yetkililerin artık sözden öte giderek adımlar atması gerektiğini söyleyerek, “Artık verilen sözler ve gündemde tutulan vaatler icraata dönüşmeli. Gayretimiz kamu çalışanlarının alın terinin hakkını alması içindir” dedi.

Sağlık-Sen Nevşehir Şubesi Tarafından düzenlenen İl Divan toplantısında konuşan Genel Başkan Semih Durmuş, Elazığ ve çevre illerde depremden dolayı hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyerek orada görev yapan tüm sağlık çalışanlarına ve UMKE ekibine kolaylıklar diledi. Başkan Durmuş, verilen sözlerin yerine getirilmesi gerektiğini dile getirerek sorunlardan dolayı sahanın giderek mağdur olduğunu belirtti.  Durmuş, “Artık sözden öte sorunları çözecek adımlar atılmalı. 3600 Ek gösterge gibi, sağlıkta şiddeti önleyecek, döner sermaye adaletsizliğini ortadan kaldıracak düzenlemeler hayata geçirilmeli. Sorunlar daha çok mağduriyet oluşturmadan çözüm üretilmesi gerekiyor. Yetkililer biran önce söz söylemekten ileri giderek sorunları çözecek düzenlemeler yapmalı” ifadelerini kullandı.

“İstişare Mekanizması Oluşturulmalı”

Sorunların çözümü için istişareyi en önemli değer olarak gördüklerini ifade eden Durmuş, sahada olan, emek veren, ter döken, işin içinde yoğrulan tüm paydaşların bir araya gelmesi gerektiğinin altını çizdi. Durmuş devamında şunları kaydetti. “Sorunların çözülmesi için paydaşların görüşleri de alınmalıdır. Bizim temennimiz sorunlara kalıcı çözümler üretmektir. Günü kurtaracak çözümler yarın yeniden mağduriyetler oluşturur. Bunun için sivil toplum ve yetkili merciler arasında istişare mekanizması oluşturulmalı.”

Şube Başkanı Gündüzpolat: Yeni Politikalar Üretilmesi Gerekiyor

Nevşehir Şube Başkanı Hakan Gündüzpolat’da, sağlık çalışanlarının sosyal hayatlarından büyük fedakârlıklar vererek çalıştıklarını dile getirerek, “Bu minvalde çalışanın hakkını ve emeğini dikkate alan, sağlık çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarını gözeten politikalar üretilmesi gerekiyor. Bugün olduğu gibi, yarında, emek ve ekmek mücadelemizi kimliğiyle, duruşuyla, istikametiyle dosdoğru bir şekilde yürüten büyük Sağlık-Sen ailesi olarak mücadelemiziz sürdürmeye devam ediyoruz” dedi.

Toplantıya Genel Sekreter Durali Baki, Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan’ın yanı sıra, Ankara 6 No’lu Şube Başkanı Umut Gümüşay, Kırıkkale Şube Başkanı Recep Akdoğan, Kayseri Şube Başkanı Hakan Keser, Memur-Sen Nevşehir İl Temsilcisi Mustafa Çiftçi, Nevşehir Ak Parti milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Yücel Menekşe ve İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay katıldı.

 

 

 

 

 

 

PAYLAŞ :