CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MEMUR-SEN HEYETİNİ KABUL ETTİ
14 Ocak 2020, Salı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Memur-Sen heyetini Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul etti. Görüşmede kamu görevlilerinin talep ve beklentileri, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının çözüm bekleyen sorunları gündeme getirildi.

 

Konfederasyon Genel Başkanı Ali Yalçın başkanlığındaki Memur-Sen heyetinde; Genel Sekreter ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş ile Memur-Sen’e bağlı sendikaların genel başkanları yer aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın makamında gerçekleşen görüşmede Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Julide Sarıeroğlu ve Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Vedat Bilgin de hazır bulundu.

Sağlık Çalışanlarının Sorunları Erdoğan’a Sunuldu

Görüşmede 11 hizmet kolunun sorunları ve çözüm önerileri masaya yatırılırken, Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarını dile getirdi. Durmuş, sağlık çalışanlarını en çok mağdur eden döner sermaye sisteminde yaşanan adaletsizlikle ilgili çözüm önerilerini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sundu. Durmuş ayrıca sağlıkta yaşanan istihdam sorunu, şiddet, eş durumu tayini ve şehir hastanelerinde yaşanan sıkıntıları gündeme getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Memur-Sen’in faaliyetlerini önemsediklerini, bir çok konudaki sivil inisiyatif odaklı çabalarını ve insani gayretlerini takdir ettiklerini ifade etti. Memur-Sen’in kamu personel sistemi ve kamu görevlilerine dair teklif ve taleplerini kayda değer gördüklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade ederek Memur-Sen heyetine teşekkür etti.

PAYLAŞ :