Memiş: Sendikacılık Sorun Değil, Çözüm Üretmektir
10 Aralık 2018, Pazartesi

Sendikacılığın çözüm üretme olduğunu vurgulayan Genel Başkanımız Metin Memiş, bu zamana kadar yakıp yıkarak, devletin malına zarar vererek sendikacılık yapılmaya çalışıldığını ifade etti. Memur-Sen ve Sağlık-Sen’le birlikte bu anlayışın geride kaldığını belirten Metin Memiş, çözüm odaklı sendikacılık anlayışıyla birçok kazanımın altına imza attığımızı belirtti.

Antalya Şubemizin düzenlediği 33. Teşkilat Toplantısı Genel Başkanımız Metin Memiş’in katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda konuşan Metin Memiş, sendikal konuların yanı sıra gündemdeki konulara yönelik değerlendirmelerde bulundu.

ÇÖZÜM ODAKLI SENDİKAL ANLAYIŞIMIZLA KAZANIMLARIN ALTINA İMZA ATTIK

Sendikacılığın müzakere, çözüm üretme, sorunları ortaya koyma ve bunların çözümünü ortak mutabakatla çözme sanatı olduğunu söyleyen Memiş, alın teri dökerek, emek vererek elde ettiğimiz kazanımları teşkilat olarak çok iyi anlatmamız gerektiğini vurguladı. Çeyrek asırlık bir sendika olduğumuzu ifade eden Memiş, çok kısa sürede çözüm odaklı sendika anlayışıyla tarihi kazanımların altına imza attığımızı aktardı. Sorun üretme odaklı olan sendikaların sadece eleştirmek üzerine kurulu bir sistemleri olduklarını dile getiren Memiş, bu zihniyetlerin yakıp yıkarak ve devletin malına zarar vererek sendikacılığın yapılacağını düşündüklerini ifade etti. Yeri geldiğinde sendikaların meydanlara çıkması, eylem yapması gerektiğini de aktaran Memiş, ancak vandallıkla yapılacak her eylemin devlete ve millete zarar vereceğini belirtti. 

Ayrıca yıpranma payı konusuna da değinen Memiş, yıpranma payının geçmişe yönelik uygulanması konusunda ve sağlık hizmetinde görev alan şoför, teknik eleman ve hizmetli gibi çalışanların da yararlanması gerektiğini söyledi. "Böyle çıkacağına çıkmasaydı" demenin de doğru olmadığını vurgulayan Memiş, yıpranma payı konusunda mücadelemizin bitmediğini dile getirdi.

VESAYETE KARŞI BÜYÜK MÜCADELE VERİYORUZ

Son 5 yılda Türkiye'de darbe kalkışması dâhil birçok olayın meydana geldiğini hatırlatan Memiş, Memur-Sen ve Sağlık-Sen olarak her zaman devletimizin ve milletimizin yanında yer aldığımızı, almaya da devam edeceğimizi vurguladı. Memur-Sen’in dün olduğu gibi yarın da ülkemiz üzerinde oynanan kirli oyunları bozacağını söyleyen Memiş,  “Sendikacılık, ‘Önce ülkem, önce vatanım, çocuklarımızın geleceği, mazlumlara umut olmak, doğrunun yanında, hakkın yanında dik bir şekilde durmak’ demektir” şeklinde konuştu. Sağlık-Sen olarak özellikle vesayete karşı büyük bir mücadele verdiğimizi dile getiren Memiş, hem askeri vesayete hem de sivil vesayetin karşısında olduğumuzu söyledi.      

KULUÖZTÜRK: VATANIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Toplantıda konuşan Antalya Şube Başkanımız Sinan Kuluöztürk, yetki aldıkları 2008 yılından bu yana şubedeki üye sayılarının bin 997 kişiden 7 bin 200'e çıktığını söyledi. Sendikal faaliyetler yanında ulusal çaptaki olaylarda da aktif rol aldıklarını vurgulayan Kuluöztürk, millete ve devlete karşı yapılan her eylemin karşısında durduklarını belirtti. Sağlık-Sen’in gezi olaylarında, 17 – 25 Aralık yargı darbesi girişiminde ve 15 Temmuz hain FETÖ darbe kalkışmasında meydanlar da devletinin yanında olduğunu ifade eden Kuluöztürk, “Sağlık-Sen neferleri olarak vatanımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz" diye konuştu. 

Genel Başkanımız Metin Memiş’in yanı sıra toplantıya Genel Başkan Yardımcılarımız Kemal Çırak, Himmet Bayar, Mustafa Örnek, Adana Şube Başkanımız Recep Kurum, Denizli Şube Başkanımız Metin Yüksel Koçoğlu, Çanakkale Şube Başkanımız Suat Özen, Gaziantep Şube Başkanımız Mehmet Ali Arayıcı, Giresun Şube Başkanımız Kerim Süral, Sakarya Şube Başkanımız Abdullah Sönmez, Şanlıurfa Şube Başkanımız Abdülkadir Yabir, Konya Şube Başkanımız Zeynel Abidin Uysal, Konya Üniversite Şube Başkanımız Mithat Şafak, Osmaniye Şube Başkanımız Muhittin Çenet ve Yalova Şube Başkanımız İbrahim Oktay katıldı.

PAYLAŞ :