Memiş: Açıklanan Ekonomik Politikayı Önemsiyor ve Destekliyoruz
11 Ağustos 2018, Cumartesi

Genel Başkanımız Metin Memiş, ekonomi politikasına yönelik açıklanan yol haritasını önemsediklerini ve desteklediklerini söyledi.

Metin Memiş, sendikamız Bolu Şubesi’nin 4. Olağan Genel Kurulu için geldiği Bolu’da gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. ABD ile ilişkilerde yaşanan gerginlik ve dolardaki artışın yanı sıra, açıklanan ekonomi politikasının yol haritasını değerlendiren Memiş, “Açıklanan paketi önemsiyor ve destekliyoruz. 15 Temmuz’da istediklerini elde edemeyenler, şimdi ekonomik kriz ile bunu gerçekleştirmek istiyorlar. Açıklanan yol haritasındaki kararlılık, milletimizin birlik ve beraberliği ülkemiz üzerinde oynanan oyunları bozacaktır” şeklinde konuştu.

15 TEMMUZDA ELDE EDEMEDİKLERİNİN PEŞİNDELER

Ülkemiz üzerinde oynanan oyunun farkında olduğumuzu söyleyen Memiş, “15 Temmuz’da oynanan oyunun farkındaydık. 15 Temmuz’da başarılı olamayanların ülkemiz üzerinde oyun kurmaya devam edeceklerini de biliyorduk. Bu sebeple o zaman, ‘meydan nöbetlerimiz bitiyor, ama asıl nöbetlerimiz şimdi başlıyor. Daha çok çalışmak, daha çok kenetlenmek ve bu ülkenin geleceğine darbe vurmak isteyenlere karşı ortak hareket etmek, bir ve beraber olmamız gerekiyor’ demiştik. Bu sürecin de başarıyla atlatılacağını ve kazananın ülkemiz olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Bir ajan yüzünden ülkemizi hedef alan ABD’nin küresel anlamda başlattığı kaosun hedefinde sadece Türkiye’nin olmadığına dikkat çeken Memiş, ülkemizin bir müdahale ile karşı karşıya olduğunu kaydetti. Ülkemizi dize getirmek isteyen üst aklın, 15 Temmuz’da içimizdeki alçaklarla yapamadıkları darbeyi ve gerçekleştiremedikleri emellerini şimdi de ekonomi üzerinden gerçekleştirmek istediklerini ifade eden Memiş, “Bu süreci aşmak için Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak’ın açıkladığı tedbirleri önemsiyor ve destekliyoruz. Memur-Sen ve Sağlık-Sen olarak sonuna kadar devletimizin yanındayız, ülkemizin yanındayız” dedi.

BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE AŞACAĞIZ

Metin Memiş, içinde bulunduğumuz süreçten elbette etkilenileceğini de belirterek, birlik ve beraberlik çağrısı yaptı. “Bu ülkeye diz çöktürmek, ekonomik kriz çıkartarak istediklerini elde etmek isteyenlere karşı birlik ve beraberlik içinde olmalıyız” diyen Memiş, “Bu ülke bizim ülkemiz. Bu ülkeden başka gidecek bir yerimiz yok. Bu dalgalanmalar iktidarın dik ve güçlü durması, bu ülkede yaşayan herkesin de bunun bir oyun olduğunun farkında olarak hükümetin yanında olmasıyla aşılacaktır” şeklinde konuştu.

Ülke olarak bundan sonra başkaları tarafından bize biçilen gömlekleri giymeyeceğimizi de söyleyen Memiş, “Kendi gömleğimizi kendimiz dikip giyeceğiz.” Dedi. 2002 yılından itibaren darbelere ve darbecilere karşı dik durduklarını ve bundan sonra da durmaya devam edeceklerini kaydeden Memiş, içinde bulunduğumuz süreçten de birlik ve beraberlik içinde olarak çıkacağımızı ifade etti.

YIPRANMA PAYI VE 3600 EK GÖSTERGE BÜTÜN SAĞLIK ÇALIŞANLARINI KAPSAMALI

Yıpranma payıyla ilgili soruyu cevaplandıran Memiş, yıpranma payı mücadelesini 4 yıl önce Sağlık-Sen’in başlattığını hatırlattı. Yıpranma payının yasalaşmış halinin önemli bir kazanım olduğunun altını çizen Memiş, bunun bütün sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde genişletilmesi gerektiğini dile getirdi. Sağlığın bir ekip işi olduğunu söyleyen Memiş, yıpranma payı gibi 3600 ek göstergenin de bütün sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde çıkması gerektiğini kaydetti. Sağlık-Sen’in çalışanların emekli maaşlarının artırılması noktasında önemli kazanımların altına imza atan bir sendika olduğunu söyleyen Metin Memiş, “3600 ek gösterge gerçekleştiğinde bir hemşire arkadaşımızın emekli maaşında 500-550 TL emekli ikramiyesinde de 25-30 bin tl’lik bir artış olacak. İçinde bulunduğumuz sıkıntılı sürecin atlatılmasıyla birlikte taleplerimizi dile getirecek ve mücadelesini vereceğiz. Haklı talep ve mücadelemizin karşılık bulacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Sendikacılığı çağı kurtarmanın bir eylemi ve değerler sendikacılığı olarak gördüğümüzü belirten Memiş, ülkemiz ve milletimizin, dünya mazlum ve mağdurlarının lehine olan her durumda sorumluluk aldığımızı söyledi. Memur-Sen ve Sağlık-Sen’in ülkesi, milleti, demokrasisinden yana taraf olduğunu söyleyen Memiş, bundan sonra da bundan vazgeçmeyeceklerini ifade etti.

YILMAZ: KİMSE BİZİ YOLUMUZDAN DÖNDÜREMEZ

Genel Kurulda konuşan Bolu Şube Başkanımız Sami Yılmaz ise, hak ve hakikat yolunda, milletin yanında, değerlerinin yanında çıktıkları bu yolculukta bıkmadan, usanmadan ve yorulmadan yürümeye devam edeceklerini söyledi. Sağlık-Sen’in büyük bir aile olduğunu söyleyen Yılmaz, “Biz yerelde, genel merkezimiz genelde bu haklı mücadelenin bayraktarlığını yapıyor. Bizim yetişemedğimiz yerlerde temsilcilerimiz, onların yetişemediği yerlerde üyelerimiz bu kutlu davanın sözcülüğünü yapıyor, yükünü çekiyorlar.” Şeklinde konuştu. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunlara da dikkat çeken Yılmaz, ne yaparlarsa yapsınlar kimsenin ülkemize ve milletimize diz çöktüremeyeceğini, kirli emellerini gerçekleştiremeyeceklerini kaydetti.

Divan Başkanlığını Kemal Çırak, divan üyeliklerini ise Mehmet Ali Kara, İbrahim Şahin ve Şenol Şahin’in yaptığı seçimde Şube Başkanımız Sami Yılmaz tek liste olarak yapılan seçim sonrası yeniden başkan seçildi.

DOĞANAY: MEMUR-SEN AİLESİ MİLLETİNİN VE DEVLETİNİN YANINDA

Ak Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay ise konuşmasında Memur-Sen ailesinin her zaman devletinin ve milletinin yanında olduğunu ve 15 Temmuz hain darbe girişiminde meydanlara üyelerini davet ederek bunu bir kez daha gösterdiğini söyledi. Memur-Sen ve Sağlık-Sen'in demokratikleşme ve özgürlüklerin genişletilmesine sunduğu katkıyada dikkat çeken Doğanay, gerçekleşen genel krulun hayırlara vesile olmasını diledi.

Bolu Şubemizin genel kuruluna Genel Başkanımız Metin Memiş’in yanı sıra Genel Başkan Vekilimiz Semih Durmuş, Genel Başkan Yardımcılarımız Kemal Çırak, Himmet Bayar ve Mustafa Örnek’in yanı sıra Ankara 1 No’lu Şube Başkanımız Şenol Şahin, Ankara 2 No’lu Şube Başkanımız Erdal Bolatçı, Ankara Üniversite Şube Başkanımız Ercan Öztürk, Ankara Aile ve Sosyal Politikalar Şube Başkanımız İbrahim Şahin, İstanbul 1 No’lu Şube Başkanımız Durali Baki, Karabük Şube Başkanımız Selçuk Taşyapar, Tekirdağ Şube Başkanımız Hamza Öksüz, Sakarya Şube Başkanımız Abdullah Sönmez, Zonguldak Şube Başkanımız Mehmet Ali Kara, Memur-Sen İl Temsilcisi Ahmet Koçak, Eğitim Bir-Sen Bolu Şube Başkanı Tahir Düş, Ak Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay da katıldı.

PAYLAŞ :