Ankara 2 No’lu Şubemizin 4. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi
06 Ağustos 2018, Pazartesi

Ankara 2 No’lu Şubemizin 4. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel Kurul Toplantısı’na Genel Başkan Vekilimiz Semih Durmuş, Genel Başkan Yardımcılarımız İdris Baykan ve Abdülaziz Aslan katıldı.
Genel Kurul’da konuşan Genel Başkan Vekilimiz Semih Durmuş, sağlık çalışanlarının döner sermayelerindeki adaletsizliğe vurgu yaptı. 

DURMUŞ: DÖNER SERMAYE SİSTEMİ ADALETLİ OLMALI

Sağlık çalışanlarının gece gündüz demeden fedakarca görev yaptığını belirten Genel Başkan Vekilimiz Durmuş, adaletli bir döner sermaye sisteminin gerekli olduğunu kaydederek bütün sağlık çalışanlarının adil bir şekilde bundan yararlandırılması gerektiğini söyledi.
İdarecilerin yaptığı yanlışların bedelini sağlık çalışanlarının ödediğini kaydeden Durmuş, özellikle hastanelerde kötü yönetimlerin bedelini sağlık çalışanlarının ödediğini belirterek bu duruma bir son verilmesi gerektiğini ifade etti.

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ MEMNUNİYETİ ARTIRILMALI

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren torba yasa içerisinde yer alan hekimlere yapılan iyileştirmelerin diğer sağlık çalışanlarına da yapılması gerektiğini ifade eden Genel Başkan Vekilimiz Semih Durmuş, sağlık çalışanlarının memnuniyetinin artırılmasının önemli olduğunu vurguladı. Yapılan tüm iyileştirmelerde sağlık çalışanlarının yok sayılmamasının hem sağlık hizmetlerinde kalitenin artmasına hem de çalışan memnuniyetine pozitif katkısı olacağını belirten Durmuş, Sağlık-Sen olarak bu konuların takipçisi olacaklarını söyledi.

Sağlık çalışanlarının fazla iş yükünden, uzun nöbet sürelerinden ailelerine ve kendi sosyal hayatlarına vakit ayıramadıklarını belirten Durmuş “günde 8 saat çalışması gereken bir sağlık çalışanı günde ortalama 13 saat mesai yapıyor. Bunun başlıca nedenlerinden biri de personel istihdamındaki yetersizliktir. Personel sayısı Dünya Sağlık Örgütü standartlarına çekilmelidir. Maalesef bu durum çalışanlarımızın yaşam kalitelerini olumsuz yönde etkiliyor. Sağlık çalışanlarımız sosyal hayatlarında daha rahat hareket edebilmeli ve ailelerine daha fazla vakit ayırabilmelidirler” dedi.

Genel Başkan Yardımcımız İdris Baykan da konuşmasında, sendikanın ve sendikacılığın ilk gerekliliğinin hak arama olduğunu ifade etti. Hak arama iddiasında olanın ilk kendi hakkına sahip çıkması gerektiğini dile getiren Baykan, “Hak arayıcısı önce kendi hakkına sahip çıkmalı, önce kendisi hakkı gözetmeli ve iradesini kimseye teslim etmemelidir.” şeklinde konuştu.

Ankara 2 No’lu Şubemizin 4. Olağan Genel Kurulu’nun Sağlık-Sen teşkilatımıza hayırlar getirmesini temenni eden Genel Başkan Yardımcımız Abdülaziz Aslan da seçime tek aday olarak giren mevcut Şube Başkanı Erdal Bolatçı ve ekibine başarılar diledi.

Ankara 2 No’lu Şubemizin 4. Olağan Genel Kurulu’na Memur-Sen Ankara İl Başkanı Mustafa Kır, Memur-Sen İstanbul İl Başkanı ve Sağlık-Sen İstanbul 1 No’lu Başkanı Durali Baki, Adıyaman Şube Başkanı Yasin Barutçu, Bartın Şube Başkanı Naci Durmuş, Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, Karabük Şube Başkanı Selçuk Taşyapar, Kırıkkale Şube Başkanı Recep Akdoğan, Terkirdağ Şube Başkanı Hamza Öksüz, Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Ali Kara, Erzurum Şube Başkanı Abdullah Duman, Ankara 6 No’lu Şube Başkanı Umut Gümüşay ve Ankara Üniversiteler Şube Başkanı Ercan Öztürk de katıldı.

Yapılan seçim sonucunda Ankara 2 No’lu Şube Başkanlığımızın yeni yönetimi şu isimlerden oluştu: 
Şube Başkanı: Erdal Bolatçı
Şube Başkan Vekili: Ayhan Barış Çevik
Şube Başkan Yardımcıları: Ali Karabuğa, Berat Erkaya, Emre Aktaş, Alaattin Usta, Kadir Civelek

PAYLAŞ :