Memiş: Şehir Hastaneleri Ülkemizin Gelecek Vizyonu
19 Haziran 2018, Salı

Genel Başkanımız Metin Memiş, şehir hastaneleri üzerinden provokatif haberlerin seçim öncesi yıpratma amaçlı olduğunu, bunlara kulak asılmaması gerektiğini söyledi. Şehir hastanelerinin sağlıkta dönüşümün ikinci aşamasının önemli temel taşlarından biri olduğunu söyleyen Memiş, şehir hastaneleri ile büyük bir aşama kaydedileceğini kaydetti. 


24 Haber Kanalı’na konuk olan ve değerlendirmelerde bulunan Memiş, 2002 yılından önce sağlık hizmetinin yanı sıra ilaç bile almanın sorun olduğunu, son 16 yılın sonunda ise sağlık hizmetlerine yapılan yatırımla vatandaşın yüzünün güldüğünü ifade etti. Şehir hastanelerinin ülkemizin gelecek vizyonu olduğunu dile getiren Memiş, “Yalan yanlış haberlerle, şehir hastanelerinin değersizleştirilmeye çalışılmasını yakıştıramıyor ve doğru bulmuyoruz. Biz sendika olarak şehir hastanelerini ziyaret ettik. Raporlar hazırladık. İnanın, Adana Şehir Hastanesi’nin Avrupa’nın en büyüğü olduğunu gururla gördük. Şehir hastaneleriyle vatandaşlarımız daha iyi ortamlarda sağlık hizmeti alırken, sağlık çalışanlarımız da daha iyi şartlarda sağlık hizmeti vermekten memnun.” şeklinde konuştu.


Hastanelerde 8 kişilik, 10 kişilik odalardan 2 kişilik odalara geçildiğini söyleyen Memiş, eleştirilerin seçim sürecine yönelik olduğunun alenen ortada olduğunu, hizmetler üzerinden karalama çabasında olunulduğunu kaydetti. Şehir hastanelerini karalama çabasının, seçime yönelik iktidarı karalama çalışması olduğunu söyleyen Memiş, bunu yapanların niyetlerinin iyi olmadığını söyledi. Eksiklerin mutlaka olduğunu ve bunların ortadan kaldırılması için hep birlikte mücadele ettiğimizi söyleyen Memiş, sağlık turizminin de yaygınlaşmasıyla, sağlıkta yeni bir döneme geçileceğini belirtti. 


Sağlık çalışanları açısından şehir hastanelerini değerlendirdiklerinde sağlık çalışanı yetersizliğinin göze çarptığını, ancak alınacak sağlıkçı sayısına bakıldığında da bu açığın kapatılmasının hedeflendiğinin görüldüğünü söyleyen Memiş, personel açığının giderilmesiyle sorunların ortadan kalkacağını kaydetti. 


Milletimizin en iyi ortamda sağlık hizmeti alma, sağlık çalışanının en iyi ortamda sağlık hizmeti sunmayı hak ettiğini belirten Metin Memiş, buna başarılı çalışmaları gölgelemeye kimsenin gücünün yetmeyeceğini dile getirdi. 


Türkiye’nin ilaç ve malzeme bakımından geçmişte dışa bağımlı bir ülke olduğunu belirten Memiş, son dönemde yapılan çalışmalarla dışa bağımlılığın azaldığını, bu yönde yapılacak her türlü çalışmayı desteklediğimizi söyledi. Yerli aşı, yerli ilaç ve yerli tıbbi cihaz üretiminden yana olduğumuzu söyleyen Memiş, üretmenin yanında ihraç etmenin de önemli olacağını belirtti. 


SAĞLIKTA ŞİDDETE BİRLİKTE DUR DİYELİM


2002 yılında, sağlıkta memnuniyet yüzde 39’larda iken bugün yüzde 76’lara, vatandaşın sağlık hizmetine erişiminin de yüzde 2,3’lerden yüzde 9’lara çıktığını belirten Memiş, memnuniyet artmasına rağmen şiddet olaylarının yaşanmasının anlaşılabilir bir durum olmadığına dikkat çekti. 


Memnuniyet artmasına rağmen, şiddet olaylarının artmasının, sağlık çalışanlarının onurlarını kırdığını söyleyen Memiş, “2010 yılında bakanlığımızla sempozyum yaptık. Buradan çıkan sonuçla beyaz kod uygulaması başladı. Şiddet kayıt altına alınmaya başlandı. Hukuki destek verilmeye başlandı. Daha sonra da şiddet uygulayanlara tutuklu yargılama çıktı. Ancak CMUK’ta ilgili düzenleme yapılmaması sebebiyle bu uygulanmıyor. Sağlık çalışanlarına sahip çıkan cumhurbaşkanımızın bu düzenlemeyi de hayata geçireceğine inanıyoruz.” dedi. 


Sağlık hizmetlerindeki bu artış ve memnuniyetin sağlık çalışanlarının katkısıyla sağlandığını belirten Memiş, “Bu kutsal mesleği icra edenlere karşı duyarlı olalım. Sağlık çalışanlarına şiddet uygulanmasın. Vatandaşımız empati yapsın. Toplumsal duyarlılıkla şiddeti önleyelim ve bitirelim” şeklinde konuştu. 


Memiş ayrıca, seçimlerden sonra, personel istihdamının artırılmasının yolunu açacak, yıpranma payının hayata geçirilmesini sağlayacak ve 3600 ek göstergenin diğer kamu çalışanlarına da uygulanmasını sağlayacak yasal düzenleme beklenti ve çalışmamızı dile getirdi.

 

PAYLAŞ :