Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Teşkilat Eğitim Programı Gerçekleştirildi
11 Aralık 2017, Pazartesi

Memur-Sen Kadın Komisyonları Teşkilat Eğitim Programı, Ankara’da yapıldı. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve sendikamız Genel Başkanı Metin Memiş, Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Habibe Öçal, sendikamız Kadınlar Komisyonu Burcu Gülcan’ın da katıldığı program iki gün sürdü.

Programın açılışında konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Sizler yalnızca kendi üyelerimizin haklarını değil, tüm dünya mazlumlarının derdini kendinizin derdi kabul ederek, 28 Şubat’ta suspus olup mazlum ayıklayan zihniyetin şaşı bakışını ifşa ettiniz. Kadınların çalışma ve sosyal hayat içinde olması için bir araya gelen hemen tüm örgütlenmelerde bir tekel vardı, bu tekeli kırdınız” dedi.

Yalçın, birlikte mücadele vererek, cehdederek tarihe yön verdiklerini ifade ederek, “Sizler ‘tarih kendiliğinden değişmez’ diyerek, 28 Şubat sonrası çalışma hayatının dışına itildiğinizde aynı mücadeleyi verdiniz. ‘Hak verilmez, alınır’ diyerek sahaya inip, örgütlü mücadele verdiniz. İkna odalarında imha süreçlerine tabi tutulan, hayalleri alınan ve gelecekleri çalınan sizler direnişin, inancın ve özgürlüğün sembolleri olarak, yılmadınız, yıkılmadınız. Sivil itaatsizlik eylemleriyle ‘kamusal alan’ yalanına ‘dur’ dediniz. Karda kışta, soğukta 12 milyon 300 bin imza için ter akıtan teşkilatımızda cesaret ve fedakârlık örneği oldunuz. Tarihin kara lekesi olan yasağın ‘tarih olmasına’ vesile olan örgütlü güç olarak tarihe geçtiniz. Katsayı adaletsizliğinin sona ermesinde, başörtüsü yasağının kaldırılmasında, Milli Güvenlik Dersi’nin müfredattan çıkarılmasında, sekiz yıllık kesintisiz eğitim garabetinin sonlandırılmasında emeğiniz var, teriniz var, öncülüğünüz var. Toplumun tamamının inanç değerlerinin yok sayıldığı, milleti devlete küstüren vesayet çarkına çomak soktunuz. Dik duruşunuzla nasıl direnileceğini gösterdiğiniz. Bu bereketli mücadeleyi birlikte verdik. Vazgeçerek değil, cehdederek tarihe yön verdik. 81 ilde kadın komisyonları örgütlenmenizi kısa sürede tamamlayarak soylu mücadelemize güç kattınız. Sizlerle yol arkadaşlığı yapmanın onurunu taşıyoruz” şeklinde konuştu.

KADIN İSTİHDAMI AİLEYİ MERKEZE ALARAK YAPILMALIDIR​

Bugün, kadın emeğinin küresel kapitalist sistemin devamlılığında adeta can suyu olarak görüldüğünü belirten Yalçın, sözlerini şöyle tamamladı: “Kadın emeği, üretimin içerisine şartsız çekilmeye çalışılırken, ‘ailenin korunması’ es geçiliyor. Oysa bizim köklerimizde aile kutsaldır. İnsan iaşesini temin için çalışır, kazanımı ile neslini muhafaza eder. Çalışmayı, emeği bizim için kutsal kılan şey de budur. Yeryüzünü imar inşa ve ıslah çizgisinde emeği tanımlıyoruz. Bunun gereği olarak da aileyi örselemeden çalışma hayatının düzenlenmesi için mücadele veriyoruz.”

ÖÇAL: KADININ VE GENÇLERİN TOPLUM İÇİNDEKİ KONUMUNU GÜÇLENDİRECEK BİR ANLAYIŞI GELİŞTİRMEK ZORUNDAYIZ

Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Habibe Öçal da toplantının açılışında yaptığı konuşmada, toplumsal kamplaşmayı artıran tüm söylemlerin ötesinde, insan hakları merkezli, yaşanabilir bir dünya için kadının ve gençlerin toplum içindeki konumunu güçlendirecek bir anlayışı geliştirmek zorunda olduklarını ifade etti.

Türkiye’nin kadın ve aileyi merkeze alan güçlü bir toplum politikası izlemek zorunda olduğunu belirten Öçal, özellikle son 15 yılda hayata geçirilen yasal düzenlemelerle kadının sosyal statüsünün güçlendirilmesi, iş gücüne katılım oranının artırılmasının hedeflendiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından yapılan teşkilat eğitim programında, MEB Strateji Geliştirme Daire Başkanı Mehmet Baki Öztürk “Teşkilat Kültürü”, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla “Mücadele Yöntemleri ve Kazanımlar”, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa “Sosyal Medya ve Algı Yönetimi”, Çalışma Hayatı Uzmanı Tarkan Zengin “Kamuda Etkili Sendikacılık, Sendikalarda Temsil ve İletişim Becerileri”, Doç. Dr. Mehmet Merve Özaydın “Dünya’da ve Türkiye’de Sendikacılık”, Memur-Sen Genel Başkan Danışmanı Halit Ortaköy “Memur-Sen Tarihi”, Memur-Sen Genel Başkan Danışmanı Hüseyin Rahmi Akyüz “Memur-Sen Mücadele Yöntemleri ve Kazanımlar” konulu birer sunum yaptı.

SAĞLIK-SEN TEŞKİLATLARI BULUŞTU

Memur-Sen Kadın Komisyonları Teşkilat Eğitim Programı’nın ardından Genel Başkanımız Metin Memiş ve Kadınlar Komisyonumuz, şubelerimizin Kadınlar Komisyonu yönetimleriyle bir araya geldi. Toplantıda konuşan Genel Başkanımız Metin Memiş, sendikamızın üyelerinin ve hizmet kolu çalışanlarının yüzde 60’ını kadınların oluşturduğunu ifade ederek kadınların çalışma hayatında daha çok yönetim kademelerinde görev almaları için mücadele vermesi gerektiğini ifade etti. Kadınların iş gücüne katılmasının memnuniyet vermesine karşın, iş hayatına girdiklerinde mobbing, taciz, ağır çalışma şartları gibi sorunların karşılarına çıktığını ifade eden Memiş, “Bu bağlamda kadınlarımızın çalışma hayatına teşvik edilmesi kadar, çalışma hayatındaki kadınlarımızın da sorunlarının giderilmesini de önemsemeliyiz.” dedi.  

Kadınlar Komisyonu Başkanımız Burcu Gülcan ise sendikamızın kadın teşkilatlarının 81 ilde örgütlenmesi için bu tür toplantıların büyük bir önem taşıdığını ifade etti. Sağlık-Sen olarak bütün şubelerde Kadın Komisyonları'nın oluşturulması için tüm hızıyla çalışmalara devam ettiklerini ifade eden Gülcan böylelikle kadın istihdam oranının en fazla olduğu sağlık ve sosyal hizmetler iş kolunda, kadın çalışanların var olan talep ve sorunlarını daha hızlı çözüme kavuşturmak istediklerini ifade etti.

Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler Daire Başkanı Tolga Akkuş, toplantının ardından Kadınlar Komisyonu teşkilatımıza sosyal medya eğitimi verdi.

PAYLAŞ :