Çırak: Milletimizle Birlikte FETÖ’nün 15 Temmuz Darbesine ‘Dur’ Dedik
11 Nisan 2017, Salı

Denizli Şubemizin Kadınlar Komisyonu tarafından düzenlenen Kadın Eli, Kadın Emeği programı, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ve Genel Başkan Yardımcımız Kemal Çırak’ın katılımı ile yapıldı.

Burada konuşan Bakan Zeybekçi, 15 Temmuz darbesinin bir işgal girişimi olduğunu, darbecilerin ve arkasındaki güçlerin amacının büyüyen Türkiye’yi kontrol edilebilir hale getirmek olduğunu söylerken Kemal Çırak da, 15 Temmuz darbesini yapan FETÖ’nün başarılı olamadığını, milletimizin top yekun darbeye karşı durduğunu kaydetti.

ZEYBEKÇİ: 15 TEMMUZ İŞGAL GİRİŞİMİYDİ

Darbe gecesinin bir işgal girişimi olduğunu söyleyen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Türkiye’nin 2002’den buna yana dünyadaki büyümenin üstünde bir oranla büyüdüğünü belirtti. Türkiye’nin yakaladığı büyüme ile dünyanın 16’ncısı Avrupa’nın ise 6’ncı ekonomisi haline geldiğini ifade eden Zeybekçi, bugüne kadar Türkiye’nin edilgen bir rolde bırakılmasının hedeflendiğini, Türkiye’nin kontrol edilebilir bir güç haline getirildiği zaman onlar için sevilen bir ülke olduğunu söyledi.

Zeybekçi, “Türkiye 2001 yılında yüz liralık verginin 86 lirasını faize verdiği zaman iyi bir ülkeydi. Ama Türkiye yüz liralık verginin 10 TL’sini faize verdiği zaman, istenmeyen bir ülkeydi. Yüzde 7 bin faiz olduğu zaman Türkiye iyi bir ülke, ama 2013 yılında yüzde 4.6 ödediği zaman Türkiye kötü bir ülke oldu. Dünyanın en büyük havalimanları Paris ve Frankfurt’u geçen havalimanları inşa ettiğiniz zaman kötü bir ülke olursunuz. Mondros Mütarekesi Boğazlar Sözleşmesinin yüzüncü yılı biterken, Türkiye insanlık tarihinin en büyük projesi, kanal İstanbul’u inşa ederken tabi ki, kötü bir ülke olur. Türkiye iki tane nükleer santrali faaliyete geçirdiği zaman tabi ki kötü bir ülke. 5-10 milyon dolara muhtaç olan bir ülke, 2012 yılında ecdadın emaneti olan gönül coğrafyaya, yani Orta Asya’dan Balkanlara, Afrika’ya kadar dünyanın bir numaralı bağışçısı olduğu zaman tabi ki Türkiye kötü bir ülke. Türkiye bayrağının dünyanın her yerinde dalgalandığı zaman kötü bir ülke.” diye konuştu.

ÇIRAK: DARBECİLER ASLA BAŞARILI OLAMAYACAK

Genel Başkan Yardımcımız Kemal Çırak da konuşmasında, 15 Temmuz darbesinin milletimizin birlik ve beraberliği, geleceğine ve ülkesine sahip çıkması ideali sayesinde başarılı olamadığını söyledi. Memur-Sen ve Sağlık-Sen olarak her zaman darbelere, darbecilere ve bunların çarkına su taşıyan yapılara karşı olduğumuzu söyleyen Çırak, “Memur-Sen ve Sağlık-Sen, Rahmetli Erbakan Hocamızın öngörüsü ile, Rahmetli Mehmet Akif İnan ağabeyimiz ve kendisine inanmış güzel insanlarla kurulmuştur. Mayasında milletimiz, ümmetimiz, ülkemiz, bağımsızlığımız ve geleceğimiz vardır. Emeğin üzerindeki prangaları kırdık, ideolojik dayatmaların sendikal anlayış olarak sunulmasına son verdik. Emeğin ve ekmeğin kutsallığını savunduk, yücelttik” şeklinde konuştu.

28 Şubat’a, 27 Nisan’a, 17/25 yargı darbelerine karşı olduğumuzu söyleyen Çırak, 15 Temmuz’daki FETÖ darbesine de ilk karşı çıkan ve sokağa çıkan örgütün Memur-Sen olduğunu ifade etti. Darbe olduğunun öğrenilmesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘meydanlara çıkın’ çağrısının hemen ardından teşkilat olarak Türkiye’deki meydanları doldurduğumuzu söyleyen Çırak, “Bu millet 15 Temmuz gecesi canını ortaya koyarak ülkesine sahip çıktı. Demokrasisini, ülkesini, geleceğini, iradesini korudu. Ülkemizdeki ve dünyadaki mağdur ve mazlumların umutlarına sahip çıktı. Kimse bir daha darbeyi aklına bile getirmesin, diye 16 Nisan’da da ‘evet’ diyeceğiz. Evet diyerek irademizin hakim olmasını, istikrarın kalıcı olmasını sağlayacak, büyüyen ve gelişen Türkiye idealine katkı sunacağız.” dedi.

Daha sonra konuşan Kadınlar Komisyonu Başkanı Başkanı Gönül Döşeme ise, kadınların işgücü alanında daha çok yer alması gerektiğini söyledi. Kadınların, çalışma hayatında karşılaştığı sorunlara da değinen Gönül Döşeme, sendika olarak hizmet kolumuzda bu sorunların çözümü ve taleplerin kazanıma dönüşmesi için çalışmalar yaptığımız belirtti. Siyaset kurumunun da taleplerine olumlu yaklaşması çağrısında bulunan Döşeme, ‘Kadın ana, kadın eş ve kadın sağlıktır” dedi.

15 Temmuz Gazisi Safiye Bayat da konuşmasında, 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını katılımcılarla paylaştı. Program sonunda, Bakan Zeybekçi ile Safiye Bayat’a hediye takdimi yapıldı.

Programa Bakan Zeybekçi ve Genel Başkan Yardımcımız Kemal Çırak’ın yanı sıra, AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Berna Öztürk, 15 Temmuz Gazisi Safiye Bayat ve çok sayıda üyemiz ve davetli katıldı.


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :