Memiş: Büyük Türkiye’den Rahatsız Olanların Oyunlarını Bozacağız
07 Nisan 2017, Cuma

Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, 16 Nisan’da yapılacak referandumla milli iradenin kalıcı hale geleceğini, darbecilerin bir daha darbeyi akıllarına bile getiremeyeceğini söyledi. Büyük ve güçlü Türkiye’den rahatsız olanların sürekli oyun peşinde olduğunu söyleyen Memiş, referandumdan çıkacak sonuçla bu oyunların da bozulacağını kaydetti. Metin Memiş, Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak ile birlikte, Kastamonu’da Memur-Sen’e Davet, Tercih Evet programına katıldı.

MEMİŞ: BÜYÜK TÜRKİYE’DEN RAHATSIZ OLANLAR SÜREKLİ OYUN PEŞİNDE

Referandum süreci ve güncel konulara yönelik değerlendirmelerde bulunan Memiş, 15 Temmuz darbesine karşı direnen, Çanakkale ruhuyla darbeyi püskürten milletin, 16 Nisan’da da iradesine sahip çıkarak kalıcı yapacağını ifade etti. Türkiye’nin büyümesinden ve bölgede söz sahibi olmasından rahatsızlık duyanların sürekli yeni oyunlar peşinde olduğunu söyleyen Memiş, “Büyük, lider ve güçlü Türkiye; milletin ve ümmetin umududur. Bundan rahatsız olanlar, sürekli ülkemiz üzerine oyunlar oynuyor, içimizdeki maşaları aracılığıyla çeşitli darbeler, kumpaslar planlıyor ve uyguluyorlar. Çok şükür ki, milletimiz arifliği ve basiretiyle bunlara fırsat vermedi” şeklinde konuştu. Suriye’deki kimyasal saldırılara değinen Memiş, yaşanan insanlık dramına sessiz kalınmaması gerektiğini, dünyanın sesini yükseltmesi gerektiğini kaydetti.

15 Temmuz İşgal girişiminin doğru okunması, terör olaylarının arkasındaki güçlerin bilinmesi, DAİŞ, FETÖ, PKK/PYD örgütleri eliyle dönüşümlü çatışmaları ve terör saldırılarının amacının bilinmesi halinde hedefin neden Türkiye olduğunun anlaşılacağını söyleyen Memiş, yeni bir dünya kurulduğunu söyledi. Kendilerinin geçen yüzyılda kaybedilenin bu yüzyıl nasıl kazanılacağı sorusunun cevabını aradıklarını söyleyen Metin Memiş, buna karşın vesayetin de prangasını sağlamlaştırmak için çalıştığını ifade etti.

“Geleceğin dünyasında Türkiye onurlu bir şekilde var olacaksa değişim ve dönüşüm yaşamak zorunda” diyen Memiş, “Vesayetçilerin derdi belli. Vesayetçiler eski iktidar günleri için çaba sarf ediyorlar. Yeter söz milletin diyen Menderes’i astıkları günleri özlüyorlar. Gençleri suçsuz yere astıkları 12 Eylül günlerini özlüyorlar. Özal rahmetlinin üzerine Demokles’in kılıcını salladıkları günlerin derdindeler. 28 Şubat’ı, 27 Nisan’ı özlüyorlar. Ama onlara izi vermeyeceğiz. Nasıl geçmişte mücadele etmişsek şimdi de daha azimli bir mücadele vereceğiz onlara karşı” şeklinde konuştu.

EN BÜYÜK EMEK HAREKETİYİZ

Türkiye’nin en büyük emek örgütü olarak bir çağrıda bulunmak için bir arada olunduğunu söyleyen Memiş, “Direnişin yoğurduğu maziden aldığımız güvenle, yeni ufukların haberini vermek için saflarımızı daha da sıklaştırdık. Ufkumuz, yeniden büyük Türkiye ve Adil bir dünyadır. O kara kışlarda dahi bu idealimizden vazgeçmedik. 28 Şubat’ın zemherisinde direncimizle baharın muştusu olduk. Yalancı bahar oluşturmak için 27 Nisan’da okunan bildiriye karşı, yerli ve milli duruşumuzla hakiki baharın şiirini okuduk. 17-25 Aralık’ta dışarıdan icazetlilere karşı bin yıllık mayamızın sözünü söyledik. 15 Temmuz gecesinde, iyiler, yerliler, tarihin en büyük direnişini gösterdi. İşte biz bu direnişin saflarında sabaha kadar direndik. Şimdi yeni bir ufkun menzilinde, yeni bir söz söylemek için tekrar yollardayız. Sefer bizden, zafer Allahtan’dır.” dedi.

BUDAK: İNLEYEN YÜREKLERE İNSANLIK TAŞIYORUZ

Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak da konuşmasında, Memur-Sen’in vizyon ve misyonu, gelecek idealleri ve referandum sürecine yönelik çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kamu görevlilerinin yetkili konfederasyonu Memur-Sen olarak her kurumda, her kuruluşta var olduklarını söyleyen Budak, Türkiye’nin en ücra noktalarına kadar nefes alıp veren örgütlü bir teşkilat olduklarını kaydetti. Dünyanın neresinde inleyen bir yürek varsa oraya insanlık taşıdıklarını söyleyen Budak, “Anadolu’nun umudunu artırıyor, hayallerini güçlendiriyoruz. Kazanımlarımızı artırıyoruz. Sorunlardan beslenmiyor, çözümlerle güçleniyoruz. Elbette mücadelemiz kamu görevlilerinin sorunlarından ibaret değil. Mücadelemiz, aynı zamanda bu ülkeyi özgürleştirme, rafa kaldırılmış özgürlükleri yeniden kazanma, vesayet sistemini ortadan kaldırma mücadelesidir.” şeklinde konuştu.

Bu bağlamda önümüzde bir referandum süreci olduğunu belirten Budak, bugüne kadar nasıl ülkeyi özgürleştirecek, prangalarından kurtaracak çalışmalara destek verdilerse, bugün de referanduma sunulan anayasa değişikliğine aynı kararlılıkla destek olacaklarını ifade etti.

YENİ BİR YARIŞA GİRDİK

Daha özgür ve güçlü bir Türkiye, daha adil bir dünya için Memur-Sen’i daha da büyüteceklerini söyleyen Ömer Budak, bu bilinçle “Memur-Sen’e Davet” seferberliği başlattıklarını belirtti. Sendikaların üye sayılarının güncelleneceği 15 Mayısa kadar hedeflerinin 1 Milyon 111 bin 111 üyeye ulaşmak olduğunu söyleyen Budak, teşkilat olarak Mayıs ayına kadar fedakarlıkta, feragatta, ter akıtmada, yorulmada yeni bir yarışa girdiklerini söyledi.

ÖZ: BÜYÜK TÜRKİYE İDEALİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Memur-Sen Kastamonu İl Temsilcisi Mehmet Öz ise konuşmasında, büyük ve güçlü Türkiye ideali için çalıştıklarını, büyük Memur-Sen ailesi olarak tepeden tırnağa bu bilinçle hareket ettiklerini söyledi. Güçlü teşkilat yapılarının, hedeflerin gerçekleşmesinde önemli bir yeri olduğunu söyleyen Öz, “Memur-Sen, vefanın, birlik ve beraberliğin, milli bilincin, ümmet bilincinin adı ve adresidir. Üyelik adına atılan her imza bu değerlere sahip çıkma, ortak olma ve yüceltme mücadelesinde var olmaktır. Bize destek olan, bizimle birlikte bu kutlu yolculukta yürüyen bütün dava arkadaşlarımıza, dostlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

Programa, Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, İhsangazi Belediye Başkanı Zühtü Danacı, İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Yücel, Kamu Hastaneleri Birliği Kastamonu Genel Sekreteri Dr. Mustafa Uyanık, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yüksel Kutlu ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Savaş da katıldı.

Bu arada Metin Memiş, Kastamonu programı kapsamında, Kastamonu Vali Vekili Yaşar Karadeniz, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Mustafa Uyanık, Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Dr. Yüksel Kutlu ve İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Yücel'i ziyaret etti.

 


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :