Ötekileştirmeden EVET Diyeceğiz
13 Şubat 2017, Pazartesi

Genel Başkanımız Metin Memiş, anayasa değişikliği sürecinde inisiyatif alarak kutuplaşmalara yol açmadan, ötekileştirmeden haklı gerekçemizi herkese ulaştıracağımızı söyledi. 

Genel Başkanımız Memiş, Genel Başkan Yardımcımız İdris Baykan ile birlikte sendikamız Bolu Şubesinin İl Divan Kurulu Toplantısı’na katıldı. Genel Başkanımız ayrıca bazı ziyaretlerde de bulundu.

İl Divan Toplantısı’nda konuşan Memiş, referandum sürecine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Bundan önceki süreçlerde Memur-Sen ve Sağlık-Sen olarak inisiyatif ve sorumluluk aldığımızı hatırlatan Memiş, “18 Şubat tarihi itibariyle Memur-Sen ailesi olarak çıkacağız ve kendi ’Evet’ gerekçemizi ortaya koyacağız. Memur-Sen ailesi olarak bu ülkenin en zor dönemlerinden hep inisiyatif aldık, elimizi değil gövdemizi taşın altına koyduk” şeklinde konuştu.


 GELECEĞİMİZİN İNŞAASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ
Ülkemiz ve milletimizin geleceği için referandumda ‘evet’ diyeceğimizi belirten Memiş, “Kutuplaşma ve kamplaşmaya sebep olmadan, kimseyi ötekileştirmeden kişisel görüş, ideolojilerimizi bir kenara bırakarak sadece ülkemiz için çalışacağız. Bu ülkenin geleceği için hep kapı kapı, ev ev dolaşıp, farklı düşüncedeki arkadaşlarımızı ikna ederek millet iradesinin sandığa yansımasını sağlayacağız. Ülkemizin geleceğinin inşa edilmesinde Sağlık-Sen ailesi olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek zorundayız.” Dedi. 
Memur-Sen ve Sağlık-Sen ailesinin mensupları olarak meydanlara inerek, kimin ne dediğine aldırmadan bu ülkenin bir ferdi olarak, sürece katkı sunmak için çalışacağımızı belirten Memiş, “Amacımız millet iradesinin sandıklara yansıması, ekonomik ve siyasi belirsizlikleri sona erdirecek yeni bir dönemin başlaması. Kişilere göre değil anayasa ve yasalarla teminat altına alınan bir yönetim sisteminin hayata geçmesi için çalışacağız. Halkın tercihleriyle sandıktan çıkacak sonuç, demokrasinin gereği, hepimizin tartışmasız kabul etmesi gereken bir sonuçtur.” şeklinde konuştu. 

 


MAĞDURİYETLERE YOL AÇILMAMALI, MAĞDURİYET SÖZLERİ DE ZAAFA YOL AÇMAMALI
15 Temmuz darbesi sonrası başlatılan FETÖ ile mücadele çalışmaları kapsamında, özellikle son dönemde bazı mağduriyetlerin yaşandığını belirten Genel Başkanımız Memiş, “Şu an olağanüstü bir süreç yaşıyoruz. 15 Temmuz’dan sonra ülkedeki ve kurumlardaki FETÖ temizliğinin yapılması çok önemli. Ama bu temizliği yaparken bir tek masum insan mağdur edilirse bu büyük bir ayıp olur. İnsanlar mağdur ediliyor, diyerek de terörle mücadele sürecini baltalamamamız lazım. Bu anlamda biz üstümüze düşen sorumluluğu yapıyoruz. Mağdur olduğunu söyleyen veya mağdur edildiğine inananlara kendisini tekrar savunma imkanı verilmelidir. Kişisel hırs ve düşmanlıklar, FETÖ ile mücadeleyi mecrasından çıkarmamalı, süreç sabote edilmemelidir” dedi. 

KAMU GÖREVLİLERİ İHMAL EDİLMEMELİ
Referandum sürecinin ülkenin geleceği için önemli olduğunu, ancak kamu görevlilerinin haklı talep ve beklentilerinin de ötelenmemesi gerektiğini söyleyen Genel Başkanımız, özellikle yıpranma payının bütün sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde hayata geçmesi, ek ödemelerin emekliliğe yansıması, kadro beklentilerinin karşılanması, performans sisteminin değiştirilmesi gibi konuların da takipçisi olacağımızı ifade etti.


 
Genel Başkanımız Metin Memiş, Bolu’da Vali Aydın Baruş,  İl Sağlık Müdürü Dr. Seraceddin Çom, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Şevki Erkal, ve İzzet Baysal Devlet Hastanesi'nde görev yapan sağlık çalışanlarını ziyaret etti.

Bolu Valisi Aydın Baruş'u Ziyaret

Bolu İl Sağlık Müdürü Dr. Seracettin ÇOM'a Ziyaret

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Şevki Erkal'a Ziyaret

Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi'nde görev yapan sağlık çalışanlarını ziyaret

PAYLAŞ :