Sağlıkta Şiddet; Bıçak Boğaza Dayandı
18 Ocak 2017, Çarşamba

Sağlık çalışanlarına yönelik gerçekleştirilen şiddetin son örneklerinden biri Bursa’da yaşandı. Bursa’nın Karacabey ilçesinde Devlet Hastanesi’nde, bir hasta yakını gece çocuğu rahatsızlandığı gerekçesiyle acil servise gelerek çocuk doktorunun tedaviyi gerçekleştirmesini istedi. Acil servis görevlilerinin çocuk doktoru bulunmadığını söylemesi üzerine hastaneden ayrılan ancak bir süre sonra bıçakla hastaneye dönen hasta yakını acil serviste görevli Acil Tıp Teknisyeni Onurhan Özpişirici’nin boğazına bıçak dayayarak rehin aldı.


"Eğer o doktor buraya gelmezse bunun boğazını keseceğim, öldüreceğim" diyerek tehditler savuran hasta yakınının bu ifadeleri sağlıkta şiddetin hangi boyutlara vardığının en korkunç göstergesidir. 


ARTIK YETER diyoruz! Sağlık çalışanlarına yönelik şiddete karşı önleyici, caydırıcı her türlü tedbirin alınması en önceliğimiz olmalıdır. Çalışanlara yönelik şiddet uygulayanların sağlık hizmetlerinin SGK tarafından karşılanmaması, hastanelere ve acil servis girişlerine x-ray cihazı yerleştirilmesi, şiddet uygulayanların tutuklu yargılanması ve ağır hapis cezaları verilmesi dahil her türlü önlem mutlaka gözden geçirilmelidir. 


Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ın “Sağlık çalışanına kalkan el, Sağlık Bakanlığı’na kaldırılmıştır” söylemini önemsiyor ve sağlıkta şiddetin önlenmesi konusunda daha somut adımların atılmasını istiyoruz.

Ayrıca Bursa Şube Başkanımız Gökhan Yünkül, şiddete maruz kalan Acil Tıp Teknisyeni Onurhan Özpişirici’yi ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

PAYLAŞ :