Güçlü ve Büyük Türkiye İstenmiyor
12 Aralık 2016, Pazartesi

Genel Başkan Vekilimiz Semih Durmuş, dünyada güçlü ve büyük bir Türkiye istenmediğini, onun için bütün oyunların ülkemiz üzerine oynandığını söyledi. 

Teşkilat Eğitim Toplantılarımızın 2. Grup Toplantısı sona erdi. Eğitim programı kapsamında, Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Örnek Sendikal Mevzuat ve Kazanımlar, Doç. Dr. Mehmet M. Özaydın Erdemli Çalışanın Sendikası, Diyanet Vakfı Kurumsal İletişim Uzmanı Yasin Dedeş de Sosyal Mecralar ve Mahremiyet konusunda sunum gerçekleştirdi. Kapanış programında yer alan Eğitimci Rahim Aladağ’ın gerçekleştireceği Etkili İletişim ve Liderlik sunumu ile Grup Yürüyüş konseri, İstanbul’daki bombalı saldırı sebebiyle iptal edildi. Bunun yerine, Mevlit Kandili vesilesiyle Mevlid-i Şerif okundu ve Kur’an Tilaveti yapıldı.

Kapanış programında konuşan Genel Başkan Vekilimiz Semih Durmuş, İstanbul’da gerçekleştirilen hain saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diledi. 

İstikrarı yakalamış, büyümeye devam eden ve gelecekte lider ve sözü dinlenen bir Türkiye’nin, AB, ABD gibi dış güçlerce istenmediğini belirten Durmuş, “Türkiye istikrarın olduğu, birlik ve beraberliğin sağlandığı yıllarda ekonomik olarak hep büyüdü. Menderes, Demirel, Özal ve Ak Parti döneminde ülkemiz hep büyüdü. 2017-2015 yılları arası ülkemiz yüzde 33 büyürken, AB bölgesi ancak yüzde 4,5 büyüdü. Büyük ve güçlü Türkiye onları korkutuyor” şeklinde konuştu. 

Bu şekilde büyümesini sürdüren Türkiye’de, bütün sıkıntıların gitmiş olacağını söyleyen Durmuş, 30-35 bin dolar gayri safi milli hasıla hedefine ulaşıldığında, bugün konuşulan ekonomik taleplerin konuşulur olmaktan çıkacağını kaydetti. 

Türkiye’nin, Dünya İslam coğrafyası için de son kale olduğunu söyleyen Semih Durmuş, “Türkiye düşerse, onlar da düşer. Onun için, bütün oyunlar Türkiye üzerine oynanıyor. Bunun son büyük oyunu 15 Temmuz’da oynandı. Hamd olsun, milletimiz devletine, ordusuna, komutanına sahip çıkmıştır. Birlik ve beraberlik içinde bütün bu sorunları aşacağız. Allah, üzerimizde oynanan oyunları bozmayı nasip etsin. İstanbul’da içimize ateş düşüren terör saldırısı dahil, bütün terör eylemlerinin sona ermesi için bu akşam dua edelim.” dedi. 

Kapanış programımızda ayrıca, sendikamız tarafından açılan Anı, Fotoğraf ve Kısa Film Yarışması’nda dereceye girenlerin ödülleri ile, Teşkilat Eğitim Programımıza katılan temsilcilerimize sertifikaları verildi. 

PAYLAŞ :